ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Προσοχή: Έρχεται ξανά χειμώνας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια!

Καιρός - Προσοχή: Έρχεται ξανά χειμώνας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια!

Καιρός: Ο καιρός αλλάζει και «δείχνει» και πάλι τα… δόντια του – Οι μετεωρολογικοί προειδοποιούν για χιόνια και καταιγίδες – Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα σε λίγες ώρες - Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα, Παρασκευή (21/04/2017) ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά της χώρας και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Με τη φράση «Βγάλτε τα μπουφάν σας, επιστρέφει ο χειμώνας για 48 ώρες» προειδοποίησε για το κύμα κακοκαιρίας και ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Στην Αττική σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στρεφόμενοι σε ανατολικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Βελτίωση το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κατά τόπους και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 4 με 6 και στρεφόμενοι σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στην Κρήτη έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Σάββατο (22/04) στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα.

Την Κυριακή (23/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πιθανό στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

«Βόμβα» Καλλιάνου: Ο χειμώνας επιστρέφει

«Θα επιστρέψει ο χειμώνας την Παρασκευή και το Σάββατο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Το βασικό αίτιο θα είναι οι ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από τις Βαλκανικές χώρες που θα ρίξουν τον υδράργυρο κατά 8(!) περίπου βαθμούς μέσα σε 48 ώρες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο μετεωρολόγος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε: