ΚΑΙΡΟΣ

Προσοχή! Αλλάζει ο καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα: Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

Προσοχή! Αλλάζει ο καιρός - Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα: Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

Καιρός να κρατήσετε (ξανά) ομπρέλες – Μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών, έρχονται βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές και πότε θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αλλάζει από τις επόμενες ώρες ο καιρός! Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές θα «συνθέσουν» στο σκηνικό. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αθήνα.

Πού θα βρέξει σήμερα, Παρασκευή

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι είναι πιθανών να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι νότιοι, νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και πιθανών καταιγίδες από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νερώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοανατολικοί πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 35 κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 και κατά τόπους στην Πελοπόννησο έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς και έως 38 βαθμούς Κελσίου στη νότια Κρήτη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 και κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Αλλάζει το σκηνικό από το Σάββατο

Το Σάββατο (15/07/2017) στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν. Στα υπόλοιπα ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Κυριακή (16/07) στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (17/07) αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Τρίτη (18/07) στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές το πρωί και βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Στα υπόλοιπα ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.