ΚΑΙΡΟΣ

Άρχισε η κακοκαιρία: Δείτε πού βρέχει τώρα και πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Άρχισε η κακοκαιρία: Δείτε πού βρέχει τώρα και πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα – Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Τα πρωτοβρόχια έφτασαν και μάλιστα φαίνεται πως είναι και ισχυρά.

Ο καιρός παρουσιάζει από το πρωί του Σαββάτου σταδιακή επιδείνωση με το βαρομετρικό να κινείται πάνω από τη βορειοδυτική Ελλάδα όπου εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται η Κέρκυρα, η Ήπειρος και η δυτική Μακεδονία, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν προς την κεντρική Ελλάδα πλήττοντας Θεσσαλία, δυτική Στερεά και ενδεχομένως τις Σποράδες.

Το σύστημα που κινείται προς τη χώρα μας θα είναι μεν σύντομο και θα διαρκέσει σχεδόν 24 ώρες, ωστόσο, τα φαινόμενα που φέρνει μαζί του αναμένεται να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα και επισημαίνει ότι από την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται, η θερμοκρασία θα ανέβει και η υγρασία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Παρουσιάζει μάλιστα και αναλυτικούς χάρτες.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου:

«Καταιγίδες το Σάββατο, Ζέστη και υγρασία από την Κυριακή»

«Αύριο, στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Χρειάζεται ιδιαίτερη να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή εσείς οι κάτοικοι του βορείου Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας αλλά και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας διότι τα φαινόμενα εκεί ίσως προκαλέσουν προβλήματα λόγω ιδιαίτερης δυναμικής.

Και στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κάποια φαινόμενα κατά πάσα πιθανότητα, πιο ισχυρά στα δυτικά του νόμου αλλά και στην Αθήνα τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, χωρίς να αποκλείεται να ψιχαλίσει η να βρέξει τοπικά και αλλού (μικρότερη όμως η πιθανότητα).

Προσοχή και πάλι στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Θα το πω για πολλοστή φορά, διότι υπάρχει ο κίνδυνος και για τοπικές χαλαζοπτώσεις.

IMG 20170908 152442

Σε ότι αφορά στην εξέλιξη του καιρού, από την Κυριακή και έπειτα, μέχρι την Τρίτη, αναμένεται υγρός και ζεστός καιρός για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ειδικά στα ανατολικά και νότια της επικράτειας, ο συνδυασμός της αυξημένης σχετικής υγρασίας αλλά και της ανόδου της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 36-37°C, θα καταστήσουν ανεβασμένο και τον δέκτη δυσφορίας.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη και έπειτα σταδιακά».

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι 5 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Μακεδονία όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Στη Θράκη γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και σταδιακά και στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρικά στερεά και τη Θεσσαλία. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα ανατολικά νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα στα βόρεια.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 10-09-2017

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και βαθμιαία στα

Ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Σχετικές ειδήσεις