ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό είναι το φαινόμενο που θα «χτυπήσει» τη χώρα την Παρασκευή

Καιρός - ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό είναι το φαινόμενο που θα «χτυπήσει» τη χώρα την Παρασκευή

Καιρός - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Η κακοκαιρία ενδέχεται το βράδυ της Παρασκευής (17/11/2017) να πάρει τη μορφή ενός Medicane.

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα. Η «Ευρυδίκη» σάρωσε την Ελλάδα, φέροντας έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι.

Μάλιστα, την ερχόμενη Παρασκευή, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ενδέχεται να χτυπήσει στη χώρας μας ο Μεσογειακός κυκλώνας (Medicane). Όπως εξηγεί ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, πρόκειται για έναν κυκλώνα, που έχει τροπικά χαρακτηριστικά (θερμό πυρήνα, απουσία μετώπων και θυελλώδεις ανέμους γύρω από το "μάτι" του).

«Αρκετά προγνωστικά μοντέλα θέλουν το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές τις επόμενες ημέρες, να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας μας προς το βράδυ τις ερχόμενης Παρασκευής και να παίρνει τη μορφή ακόμα κι ενός Medicane, ενός δηλαδή Μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά» έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου στο Facebook.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο ίδιος έχουμε ακόμα πολλές ημέρες μπροστά μας και είναι ακόμα πολύ νωρίς για βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν πράγματι τελικά θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη...

Δείτε εδώ τι έγραψε στο Facebook