ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Δείτε ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι» του κυκλώνα «Ζήνων»

Κακοκαιρία: Δείτε ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι» του κυκλώνα «Ζήνων»

Κακοκαιρία:Ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Ζήνων» σφυροκοπά τη χώρα μας

Το Κέντρο του Κυκλώνα, το βράδυ του Σαββάτου βρισκόταν αρκετά κοντά σε Λευκάδα και Κεφαλονιά, και αργότερα άρχισε να κινείται ανατολικότερα, επηρεάζοντας με βροχές κι ενισχυμένους ανέμους τη Δυτική και την Κεντρική Ελλάδα.

Καθώς πρόκειται για ένα αρκετά περίπλοκο βαρομετρικό σύστημα, την τροχιά και τα ακριβή χαρακτηριστικά του οποίου τα προγνωστικά συστήματα δυσκολεύονται να ανιχνεύσουν, μικρές αποκλίσεις στην πραγματικότητα σε σύγκριση με την προβλεπόμενη τροχιά, ενδέχεται να μετατοπίσουν κατά μεγάλο βαθμό τα φαινόμενα.

Προς το ξημέρωμα το κέντρο του Κυκλώνα εισχώρησε στην ηπειρωτική χώρα, όπου έπληξε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα.

ezgif 5 b4efe1ae7c

Σύμφωνα με το weatherathens.blogspot.gr, έπειτα, το πρωί και το μεσημέρι το σύστημα θα κινηθεί περαιτέρω ανατολικά, βαθμιαία εξασθενούμενο, με τους ανέμους γύρω από το Κέντρο του να επηρεάζουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο ή και τη Στερεά, με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν ωστόσο τα 6 μποφόρ.

Από βροχές ή και από καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα επηρεαστούν η Στερεά, ή η Θεσσαλία αν τελικά το βαρομετρικό σύστημα ακολουθήσει βορειότερη τροχιά. Καθώς η κύρια ζώνη φαινομένων θα εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του κυκλώνα, η Πελοπόννησος δεν αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά, παρά μόνο με τοπικές βροχές. Ο Κορινθιακός Κόλπος, είναι ωστόσο, στις περιοχές που έχουν πιθανότητες για ισχυρότερα φαινόμενα.

Μέσα στο πρωί, πιθανώς, αν τελικά το βαρομετρικό χαμηλό ακολουθήσει το σενάριο που υποστηρίζει τη νοτιότερη τροχιά, να επηρεαστεί κι ο Νομός Αττικής από βροχές και ασήμαντη ενίσχυση των ανέμων.

Σχετικές ειδήσεις