ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Τα ακραία φαινόμενα που «χτύπησαν» την Ελλάδα το 2017 – Δείτε τις θερμοκρασίες - ρεκόρ

Καιρός: Τα ακραία φαινόμενα που «χτύπησαν» την Ελλάδα το 2017 – Δείτε τις θερμοκρασίες - ρεκόρ

Καιρός: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία κατέγραψε ρεκόρ - Πού σημειώθηκαν οι περισσότερες βροχοπτώσεις - Σε ποιες περιοχές οι άνεμοι έφτασαν σε ταχύτητα τα 133χλμ/ώρα - Δείτε τους χάρτες με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που «χτύπησαν» τη χώρα μας το 2017.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χάρτης που δημοσιεύσει το meteo.gr με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην Ελλάδα το 2017 και καταγράφηκαν από το δίκτυο των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σε επίπεδο θερμοκρασίας σε κατοικημένη περιοχή η υψηλότερη όλου του έτους καταγράφηκε όταν το θερμόμετρο έδειξε 45,9 βαθμούς Κελσίου.

Στον αντίποδα σε πόλη της βόρειας Ελλάδας ο υδράργυρος έπεσε στους 18,8 βαθμούς υπό το μηδέν.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα ρεκόρ θερμοκρασίας, βροχόπτωσης και ταχύτητας ανέμου κατά τη διάρκεια του 2017.

xartis

Πού καταγράφηκαν οι θερμοκρασίες – ρεκόρ

Η θερμοκρασία των 45,9 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στις Μοίρες Ηρακλείου, στις 17/7/2017, εκτός από απόλυτη μέγιστη θερμοκρασία του έτους, αποτελεί και την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το δίκτυο στα σχεδόν 13 χρόνια λειτουργίας του.

Η θερμοκρασία των 40,2 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στο Άργος, στις 13/5/2017 αποτελεί την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ για το μήνα Μάιο τόσο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, όσο και από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πού σημειώθηκαν οι περισσότερες βροχοπτώσεις

Οι πιο ισχυροί άνεμοι καταγράφηκαν στην Παξιμάδα Ευβοίας στις 22 Δεκεμβρίου με ριπές ταχύτητας 133χλμ/ώρα.

Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχής σε μια ημέρα έπεσε στις 26 Οκτωβρίου στον Πλατανιά Χανίων (242mm) όση δηλαδή έπεσε σε έναν ολόκληρο χρόνο στη Μύκονο. Αντίθετα στη Ζαγορά Πηλίου έπεσαν 2068mm σε έναν χρόνο.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr το χάρτη τα 10 μεγαλύτερα και τα 10 μικρότερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης για το 2017. Σημειώνεται ότι με κίτρινο επισημαίνονται σταθμοί στους οποίους έχει διαπιστωθεί μερική έλλειψη δεδομένων και ως εκ τούτου οι καταγραφές υστερούν ελαφρώς των πραγματικών.

Σχετικές ειδήσεις