ΚΑΙΡΟΣ

Ο καιρός σήμερα, Μεγάλο Σάββατο

Ο καιρός σήμερα, Μεγάλο Σάββατο

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και στα νότια σποραδικές καταιγίδες είναι ο καιρός σήμερα (7/4), σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο με ένταση 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά της χώρας.

Στην Αττική, νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά του νομού τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα. Τα βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια αρχικά ανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα, 8 Απριλίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται την Κυριακή του Πάσχα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στη νότια νησιωτική χώρα με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που τη νύχτα στο Ιόνιο θα γίνουν νότιοι. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις