ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός για βόλτες: Σε αυτές τις περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς Κελσίου

Καιρός για βόλτες: Σε αυτές τις περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς Κελσίου

Καιρός – Με καλό καιρό η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Η ΕΜΥ προειδοποιεί για «μίνι» καλοκαίρι με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα – Προσοχή! Έρχεται (ξανά) σκόνη από την Αφρική.

Καιρός για βόλτες κάτω από τον ήλιο. Με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο και να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ο καιρός φαίνεται πως είναι ιδανικός για τους… τολμηρούς να κάνουν τα πρώτα τους μπάνια. Ωστόσο, το σκηνικό του καιρού θα «ντύσει» η σκόνη από την Αφρική.

Αναλυτικά, για σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, (10/04/2018) ημέρα που αρκετοί εκδρομείς επιστρέψουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη και σταδιακά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός και σταδιακά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις, οι οποίες αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος και σταδιακά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Από το απόγευμα προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Τετάρτη (11/04) προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα νότια.