ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Κρήτη - Στο «πόδι» η Πυροσβεστική

Καιρός: Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Κρήτη - Στο «πόδι» η Πυροσβεστική

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, ενώ στο Ηράκλειο, δυνατή καταιγίδα εκδηλώνεται κατά διαστήματα.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, η κακοκαιρία έχει επηρεάσει περισσότερο τη δυτική Κρήτη και περιοχές του νομού Ηρακλείου, ενώ καλύτερες φαίνεται πως είναι οι καιρικές συνθήκες στον νομό Λασιθίου.

Σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την ορμητική δύναμη της βροχής, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κλήσεις για εισροή υδάτων δέχθηκε το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου από την περιοχή του Μασταμπά και κοντά στα παλιά ΚΑΤΕΕ, όπως επίσης και στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι.

Στο μεταξύ, οι δυνατές καταιγίδες σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους έχουν προκαλέσει προβλήματα στη δυτική Κρήτη.

Οι πυροσβέστες στα Χανιά χρειάστηκε σε πέντε περιπτώσεις να απομακρύνουν δέντρα που έπεσαν στο οδόστρωμα και άλλες τέσσερις φορές ανέλαβαν να βγάλουν από το οδόστρωμα μεγάλα αντικείμενα, όπως λαμαρίνες και τέντες που παρασύρθηκαν από τη θύελλα.

Στο Ρέθυμνο, χρειάστηκε η επέμβασή τους σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις προκειμένου να αντλήσουν νερά από υπόγεια και ισόγεια που πλημμύρισαν.