ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Ο Αρναούτογλου προειδοποιεί για ψυχρή εισβολή τα Χριστούγεννα – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Καιρός - Ο Αρναούτογλου προειδοποιεί για ψυχρή εισβολή τα Χριστούγεννα – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Καιρός: Χριστούγεννα με τσουχτερό κρύο φαίνεται πως θα κάνουμε φέτος – Πότε θα «χτυπήσει» η ψυχρή εισβολή στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου – Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων

Για αλλαγή του σκηνικού του καιρού από τα Χριστούγεννα προειδοποιεί ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

«Πιθανή η ψυχρή εισβολή ανήμερα τα Χριστούγεννα και όχι τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων», έγραψε συγκεκριμένα σήμερα, Πέμπτη (20/12) στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, οι ψυχρότερες αέριες μάζες που φαίνονταν να κατεβαίνουν τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, δείχνουν να βιάζονται λίγο περισσότερο να φτάσουν στην Ελλάδα και πολλά από τα πρωινά στοιχεία θέλουν μάλιστα «Χριστουγεννιάτικο Καιρό» ανήμερα των Χριστουγέννων σε αρκετές περιοχές της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας.

Δείτε τι έγραψε στο Facebook

O καιρός σήμερα

Στην Αττική, σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) λίγες νεφώσεις στα βόρεια παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Ζάκυνθο, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο με τοπικές βροχές από τη νύχτα στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ νότιοι, τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. κατά τόπους παγετός στην ήπειρο τις πρωινές ώρες.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά με ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νοτιά έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων

Την Παρασκευή (21/12) στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια τμήματα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα δυτικά σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νότιοι, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Το Σάββατο (22/12) προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Την Κυριακή (23/12) ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (24/12) παραμονή Χριστουγέννων ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Διαβάστε επίσης:

ΟΠΕΚΕΠΕ: Από σήμερα η πληρωμή για τις επιδοτήσεις των αγροτών

Ρόδος: Μαρτυρίες «καίνε» τον 19χρονο - Η «δράση» του τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία της Ελένης