ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - «Ωκεανίς»: Έτσι σάρωσαν τη χώρα τα ακραία φαινόμενα - Δείτε το γράφημα

Καιρός - «Ωκεανίς»: Έτσι σάρωσαν τη χώρα τα ακραία φαινόμενα - Δείτε το γράφημα
Με ιδιαίτερη σφοδρότητα έπληξε η κακοκαιρία την Κρήτη.
EUROKINISSI

Με τους κατοίκους πολλών περιοχών να μετρούν ακόμα τις πληγές τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας, το στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι αποκαλυπτικά για τη «μανία» με την οποία έπληξε την Ελλάδα η «Ωκεανίς».

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» προκάλεσε έντονα φαινόμενα σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η ηλεκτρική δραστηριότητα στο Νότιο Αιγαίο, όπου από την Κυριακή (24/05) καταγράφηκαν περίπου 6.000 κεραυνοί από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σύμφωνα εξάλλου με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής έως τις 16:30 το απόγευμα της Κυριακής είχαν καταγραφεί στην Αμοργό (84 χιλιοστά), στον Μόλυβο Μυτιλήνης (80 χιλιοστά), στη Νάξο (78), στο Κολυμπάρι Χανίων (70), στα Φαλάσαρνα Χανίων (68), στην Αγία Παρασκευή Μυτιλήνης (55), στη Σαντορίνη (48 χιλιοστά) και στη Χίο (44).

Ριπές ανέμου άνω των 140 χιλιομέτρων την ώρα κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο Αιγαίο, ενώ ακόμη και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές καταγράφηκαν ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με το ΕΑΑ/meteo, το ρεκόρ έως το απόγευμα του Σαββάτου κατείχε η Παξιμάδα Καρύστου με ανέμους 142 χλμ/ώρα και ακολουθούσαν η Σαμοθράκη (121 χλμ/ώρα), ο Ρωμανός Πάτρας (119 χλμ/ώρα), η Πορταριά Μαγνησίας (119 χλμ/ώρα), η Μακρινίτσα Μαγνησίας (109 χλμ/ώρα), η Πεντέλη (105 χλμ/ώρα) και η Λευκάδα (103 χλμ.ώρα).

Δείτε το γράφημα στη gallery που ακολουθεί:

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Τσαμπουκάς στο Survivor: Πιάστηκαν στα χέρια Έλληνες και Τούρκοι (pics)

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.204 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο - Οι φορείς, οι ειδικότητες και οι θέσεις

Σχετικές ειδήσεις