ΚΑΙΡΟΣ

Χιονοδρομικά: Τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς... χιόνια

Χιονοδρομικά: Τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς... χιόνια

Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα άνοιξαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μόνο που υπάρχει ένα… πρόβλημα. Δεν έχουν αρκετό χιόνι.

Όλα σχεδόν τα χιονοδρομικά κέντρα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους εκδρομείς των εορτών, παρέχοντάς τους υψηλές υπηρεσίες χωρίς όμως να υπάρχει το απαιτούμενο χιόνι προκειμένου οι λάτρεις του σκι και υπόλοιπων χειμερινών σπορ να απολαύσουν.

Έτσι τα κέντρα υποδέχονται μόνο επισκέπτες για βόλτα και καφέ, ενώ υπάρχουν μερικά κέντρα τα οποία διαθέτουν ελάχιστο χιόνι, κατάλληλο για παιχνίδια με έλκηθρο και χιονοπόλεμο.

Η οικονομική ζημιά με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες είναι καταστροφική για τα χιονοδρομικά κέντρα καθώς η επισκεψιμότητα και ο τζίρος τους στο δεκαπενθήμερο των εορτών αντιστοιχούν στο 50% όλης της σεζόν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σε όλους τους χιονοδρομικούς προορισμούς ο καιρός μέχρι και τα Χριστούγεννα (25/12) θα είναι ηλιόλουστος ενώ αυτό που θα θυμίζει λίγο… χειμώνα θα είναι το πολύ κρύο.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν πως τα χιόνια (και παράλληλα η χιονόστρωση), θα κάνουν την εμφάνισή τους από τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς.

Σχετικές ειδήσεις