ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία: Ποια χιονοδρομικά κέντρα λειτουργούν

Κακοκαιρία: Ποια χιονοδρομικά κέντρα λειτουργούν

Σήμερα, Πρωτοχρονιά η επέλαση του χιονιά συνεχίζεται, τα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας έχουν ντυθεί στα «λευκά» και η πρόσβαση γίνεται με αλυσίδες.

Σε κανονική λειτουργία τα 3-5 Πηγάδια, Καιμακτσαλάν και Βασιλίτσα. Σε αναμονή λόγω κακοκαιρίας ο Παρνασσός, το Βελούχι όπου ο δρόμος κλείνει κατά διαστήματα και ο Χελμός. Σε κανονική λειτουργία το Μαίναλο αυτή την ώρα. Το Πήλιο παραμένει κλειστό και σήμερα.

-14.3°C η θερμοκρασία στο οροπέδιο Μουσών στον Όλυμπο στα 2650 μέτρα!

Με αλυσίδες η πρόσβαση σε όλα τα χιονοδρομικά πλην του Πισοδερίου. Κλειστοί οι δρόμοι από Ζαρούχλα προς Χ.Κ.Καλαβρύτων,από Βυτίνα προς Χ.Κ.Μαινάλου. Μεταξύ Θήβας και Αλιάρτου ο δρόμος χρειάζεται αλυσίδες, μετά καθαρός μέχρι την Αράχωβα.

Αν ταξιδεύετε, ετοιμαστείτε ανάλογα με σωστά ρούχα για κρύο και ελέγξτε σε τι κατάσταση είναι οι χιονοαλυσίδες ή τα χιονολάστιχα σας. Επίσης καλό είναι να υπάρχει ένα ιμάντας ή σχοινί για ρυμούλκηση, ανανεωμένο φαρμακείο, εργαλεία, νερό και ξηρή τροφή και όταν ανεβαίνουμε τσεκάρουμε ότι έχουμε αρκετή επιπλέον βενζίνη/πετρέλαιο. Προσοχή στα ανήλια σημεία για πάγο.

Σχετικές ειδήσεις