ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Φρέσκο χιόνι στα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας

Καιρός: Φρέσκο χιόνι στα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας

Τα «καλά» τους έχουν... φορέσει τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας του φρέσκου χιονιού που πέφτει στις πλαγιές.

Από το πρωί, χιονίζει στα χιονοδρομικά Πισοδερίου Φλώρινας, Καϊμακτσαλάν Πέλλας, Τρία - Πέντε Πηγάδια Ημαθίας, Βασιλίτσας Γρεβενών και Περτουλίου Τρικάλων.

Ήδη, από τις χθεσινοβραδινές χιονοπτώσεις έχουν προστεθεί 40 εκατοστά φρέσκο χιόνι στο Πισοδέρι, 25 εκατοστά στα Τρία - Πέντε Πηγάδια, γύρω στα 20 εκατοστά στη Βασιλίτσα και το Ελατοχώρι Πιερίας και 10 εκ. στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου.

Η θερμοκρασία, το πρωί, στο Καϊμακτσαλάν "έπεσε" στους -14 βαθμούς Κελσίου, ενώ -9 είναι στο Σέλι. Συνολικά σε όλη τη χώρα, λειτουργούν, σήμερα, 11 χιονοδρομικά με 43 αναβατήρες, συνολικού μήκους 25.472 μέτρων.

Οι νέες χιονοπτώσεις θα διατηρήσουν τα βουνά σε άριστη κατάσταση, καλώντας τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων να απολαύσουν τις καταβάσεις με σκι και σνόουμπορντ. Ωστόσο, για τη μετάβασή τους στα χιονοδρομικά κέντρα θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σχετικές ειδήσεις