ΕΛΛΑΔΑ

Δριμύ ψύχος, βροχές και χιόνια

Δριμύ ψύχος, βροχές και χιόνια

Στην «κατάψυξη» θα μπει σήμερα, Κυριακή, όλη χώρα, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες θα σημειωθούν στην Αττική. Τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανότητα για βροχή ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός τις πρωινές και βραδυνές ώρες.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που τοπικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από - 09 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. τοπικά θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδυνές ώρες.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. τοπικά θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδυνές ώρες.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες καταιγίδες το πρωί στα νότια. Στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και τη Δευτέρα

Στην Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πιθανές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια και χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί , που τοπικά στα ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη με βροχοπτώσεις, αλλά και με την πιθανότητα χιονοπτώσεων στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή.