ΕΛΛΑΔΑ

WSJ: Αυξάνονται οι Έλληνες που ζητούν δουλειά στην Αυστραλία

WSJ: Αυξάνονται οι Έλληνες που ζητούν δουλειά στην Αυστραλία

Έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα αβέβαιο οικονομικό μέλλον στην πατρίδα τους, όλο και περισσότεροι Έλληνες αποφασίζουν ένα ταξίδι 20 ωρών στην Αυστραλία για αναζήτηση εργασίας, αναφέρει η Wall Street Journal.

Με τίτλο « «Η αναπτυσσόμενη οικονομία της Αυστραλίας και οι θέσεις εργασίας ελκύουν τους Έλληνες», η εφημερίδα αναφέρει ότι τους τελευταίους έξι μήνες, οι αφίξεις Ελλήνων προς το Σύδνεϋ αυξήθηκαν κατά 21% σε σύγκριση με την περίοδο προ δύο ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας, περίπου 4.000 άνθρωποι αναζήτησαν καλύτερο μέλλον στη χώρα, λόγω των οικονομικών δυσκολιών στην Ελλάδα.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου η ανεργία ανέρχεται στο 17%, η οικονομία της Αυστραλίας αναπτύσσεται. Άλλωστε, η Αυστραλία αποτελεί «φυσικό προορισμό για τους Έλληνες μετά το κύμα μετανάστευσης που ακολούθησε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Την ώρα που οι Αυστραλοί ελληνικής καταγωγής εκτιμώνται στους 360.000, η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει «χαλαρώσει» τις προϋποθέσεις για την παραχώρηση βίζας, με στόχο την προσέλκυση 125.000 ειδικευμένων μεταναστών εντός των επόμενων ετών και την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στο εργατικό δυναμικό.

Να σημειωθεί ότι ο ετήσιος μισθός των οδηγών φορτηγών ανέρχεται μέχρι και στα 100.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Λάζαρο Καρασαββίδη, διευθύνοντα σύμβουλου εταιρείας πρόσληψης και κατάρτισης, οι κλήσεις που δέχεται από φοιτητές και επαγγελματίες, που αναζητούν πληροφορίες για άδεια εργασίας στην Αυστραλία είναι πάμπολλες. Μάλιστα, ο ίδιος προβλέπει ότι τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι και 25.000 Έλληνες θα αναζητήσουν εργασία στη χώρα.

Βέβαια, οι Έλληνες δεν είναι οι μόνοι που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Αυστραλία, καθώς το διάστημα από 30 Ιουνίου μέχρι και 30 Νοεμβρίου, η μετακίνηση πολιτών από τη Βρετανία και την Ιρλανδία προς τη χώρα αυξήθηκε κατά 43% και 68% αντίστοιχα.