ΕΛΛΑΔΑ

Οι άστεγοι βρήκαν καταφύγιο στο Ελ. Βενιζέλος

Οι άστεγοι βρήκαν καταφύγιο στο Ελ. Βενιζέλος

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει όταν μιλάμε για τους άστεγους να τους συνδέουμε με δρόμους και παγκάκια, όμως πλέον στην Ελλάδα, οι άστεγοι είναι παντού.

Μέχρι και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπάρχουν νεοάστεγοι που βρίσκουν εκεί καταφύγιο, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν μάθει να κοιμούνται στους δρόμους. Στην προσπάθειά τους μάλιστα να παραπλανήσουν τους άνδρες ασφαλείας του αεροδρομίου, οι άστεγοι ντύνονται καλά, κυκλοφορούν με μικρές τσάντες προκειμένου να «ανακατεύονται» με τους ταξιδιώτες, όμως τους πετυχαίνει κανείς να κοιμούνται στα καθίσματα και να ξυρίζονται στις τουαλέτες.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε ρεπορτάζ της, η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις ανθρώπων που ποτέ δεν είχαν φανταστεί πως εξαιτίας της ανικανότητας των πολιτικών μας, θα έφταναν σε αυτό το σημείο:

«Έχασα τα πάντα. Τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν έχω σπίτι, ούτε χρήματα να ζήσω. Η νύχτα είναι επικίνδυνη, φοβάμαι να κοιμηθώ στα παγκάκια και γι' αυτό έρχομαι στο αεροδρόμιο», λέει ο 43χρονος Γιάννης.