ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χημικά θέλει ο ΙΣΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χημικά θέλει ο ΙΣΑ

Με παρέμβαση εισαγγελέα ζητείται εξέταση των χημικών που οι άνδρες της ΕΛΑΣ πετούσαν χθες στους διαδηλωτές που βρέθηκαν στην Αθήνα.

Πολλά περιστατικά λιποθυμιών έλαβαν χώρα χθες στο Σύνταγμα, αφού για μια ακόμη φορά οι αστυνομικοί προκειμένου να «διατηρήσουν την τάξη», έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας για μια ακόμη φορά σε θάλαμο αερίων.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών) κ. Γ. Πατούλης, κατήγγειλε την χρήση των χημικών από την αστυνομία, υποστηρίζοντας πως άνδρες της ΕΛ.ΑΣ επιτίθονταν με χημικά στους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται:

«Ζητάμε από τη δικαιοσύνη, να διερευνήσει καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, χρησιμοποιήθηκαν χημικά, που περιείχαν την ουσία CS, η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό», τονίζει ο κ. Πατούλης και προσθέτει: «Η υπερβολική χρήση αυτών των χημικών ουσιών, πέρα από τις άμεσες βλάβες στην υγεία, έχει επιπτώσεις, στο σύνολο του πληθυσμού που παραμένει στην περιοχή. Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση τους, σε μικροπεριβάλλον, προκαλεί τη συσσώρευση, τοξικών χημικών ενώσεων, σε επίπεδα ικανά να επιφέρουν συμπτώματα στους κατοίκους της περιοχής για μακρό χρονικό διάστημα».

Ο ΙΣΑ θα αποστείλει φιαλίδια με χημικά στο χημείο του κράτους, προκειμένου να εξεταστεί εφόσον περιείχαν την ουσία που αναφέρεται στην ανακοίνωση.