ΕΛΛΑΔΑ

«Δεύτερο κύμα» εκδρομέων σήμερα

«Δεύτερο κύμα» εκδρομέων σήμερα

Με σύμμαχο τον καιρό οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν μαζικά τα αστικά κέντρα με όλα τα μέσα, επιχειρώντας να αποδράσουν παρά την οικονομική κρίση.

Οι αρχές έτσι βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα προκειμένου να διευκολύνουν το μεγάλο αυτό κύμα εξόδου που παρατηρείται και σήμερα.

Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ενώ θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Σε ισχύ παραμένουν και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα.

Ειδικά αφορούν στα φορτηγά ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και σήμερα ισχύει από τις 06.00 έως τις 16.00.

Οι απαγορεύσεις ισχύουν για τη Νέα Εθνική Οδό και στην Παλαιά Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου. Τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας. Την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ. Την Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

Ισχυρή θα είναι η τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενώ ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου θα υπάρχει όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον Κόμβο της Αμφιλοχίας και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στα διόδια των Μαλγάρων.

Κίνηση παρατηρείται ακόμη στα λιμάνια αν και η ακτοπλοϊκή κίνηση κατά την έξοδο από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου, παρουσιάζει μείωση σε σχέση με την περσινή χρονιά αν ληφθεί υπόψη πως χθες αναχώρησαν συνολικά από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο 53.014 επιβάτες.

Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί δεκατέσσερα δρομολόγια. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού προγραμματίστηκαν δεκαέξι δρομολόγια, δέκα από τη Ραφήνα και έξι από το Λαύριο.

Σε ό, τι αφορά στην προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

Ακόμη το λιμενικό σώμα έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή διακίνηση των επιβατών προς τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία, ενώ συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμιση ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Μεγάλη είναι και η προσέλευση των ταξιδιωτών και στους υπεραστικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ, όπου πλέον τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά, έπειτα από την αναστολή της απεργίας των οδηγών.