ΕΛΛΑΔΑ

Οι …σικάτοι των συσσιτίων της Αθήνας

Οι …σικάτοι των συσσιτίων της Αθήνας

Η οικονομική κρίση δεν κάνει διακρίσεις.

Στις ουρές για ένα πιάτο φαγητό ακόμα και καλοντυμένες κυρίες!

«Καλοχτενισμένη και φορώντας τεράστια γυαλιά τα οποία ενισχύουν την φινέτσα της, μια ηλικιωμένη γυναίκα δείπνησε σε συσσίτιο», αναφέρει χαρακτηριστικά ρεπορτάζ της εφημερίδας Daily Mail.

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει πως η εν λόγω γυναίκα, κάποτε επέλεγε για το δείπνο της κάποια από τα σικάτα εστιατόρια ενώ τώρα, ελέω κρίσης, περιμένει στην ουρά για ένα πιάτο κοτόσουπας!

«Τίποτα παρά την αξιοπρέπειά της δεν της έχει απομείνει», αναφέρει ένας από τους εθελοντές του συσσιτίου.
«Ξεκίνησε να έρχεται εδώ τις τελευταίες εβδομάδες και είναι ακόμη και σήμερα πολύ δύσκολο για εκείνη», συμπληρώνει η εθελόντρια και συνεχίζει:

«Όμως δεν είναι η μόνη. Στην αρχή ήταν οι μετανάστες και οι παράνομοι, τώρα προστέθηκαν οι νέοι, οι επαγγελματίες, η μεσαία τάξη. Και κάθε μέρα έρχονται και περισσότεροι. Έχουν γονατίσει αλλά αρνούνται να ηττηθούν από το ΔΝΤ και τις απαιτήσεις της τρόικας, μένουν προσκολλημένοι στην αξιοπρέπειά τους».

Στον αντίποδα, σύμφωνα με μια νεαρή Ελληνίδα δημοσιογράφο, η οποία μιλά και εκείνη στον βρετανό δημοσιογράφο, «είμαστε περήφανοι άνθρωποι»…

Η 28χρονη, σχολιάζει το άρθρο, έχει να πληρωθεί εδώ και δύο μήνες: «Μου αρέσει να ‘στολίζομαι’, να κάθομαι σε ένα cafe. ντυμένη προσεγμένα. Είναι κάτι που όλοι κάνουμε και όλοι μοιάζουμε φυσιολογικοί αλλά αν παρατηρήσεις κρατάμε ένα αναψυκτικό/ποτό όλο το απόγευμα».

Το ρεπορτάζ τελειώνει με μια φράση από τον αντιδήμαρχο Αθηνών Φώτη Προβατά «Η πόλη είναι η μητέρα των φτωχών. Αυτό είναι το καθήκον μας».