ΕΛΛΑΔΑ

Φυλάκιση τριών ετών στην εκλογική αντιπρόσωπο της ΝΔ

Φυλάκιση τριών ετών στην εκλογική αντιπρόσωπο της ΝΔ

Τριετή φυλάκιση και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας στην 53χρονη εκλογική αντιπρόσωπο της ΝΔ, η οποία κατηγορήθηκε για αλλαγές ψηφοδελτίων την ώρα της διαλογής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Η Β. Π κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος της.

Ωστόσο, οι μάρτυρες που κατέθεσαν περιέγραψαν τις κινήσεις της μέσα στο εκλογικό κέντρο και, κύρια, βασίστηκαν στις συζητήσεις που είχαν εκ των υστέρων και στις οποίες παρουσίασαν την 53χρονη να έχει ομολογήσει για δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να βάζει ισάριθμα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε κενούς φακέλους.

Την ίδια στιγμή, κατέθεσαν ότι δεν βρέθηκαν διαφορές στα ψηφοδέλτια, παρά το γεγονός ότι έγινε καταμέτρηση και επίσης ότι δεν υποβλήθηκε, έως σήμερα, καμία ένσταση από τα υπόλοιπα κόμματα για το συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε σε σωματική έρευνα που έγινε στην 53χρονη, βρέθηκαν δύο ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δεν προέκυψαν στοιχεία για τη μία εκ των δύο κατηγοριών- αυτήν της υπεξαίρεσης εγγράφων- αφού δεν κατατέθηκε από κανένα μάρτυρα κάτι σχετικό, με συνέπεια και η εισαγγελέας να προτείνει την απαλλαγή της από αυτήν την κατηγορία.

Η 53χρονη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.