ΕΛΛΑΔΑ

Επαγγελματίες και άκρως επικίνδυνοι οι διαρρήκτες του Δώνη

Επαγγελματίες και άκρως επικίνδυνοι οι διαρρήκτες του Δώνη

Πλούσιο... βιογραφικό έχουν να επιδείξουν οι δύο Αλβανοί διαρρήκτες που συνεπλάκησαν έξω από την οικία του προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη στην Κηφισιά.

Οπλισμένοι σαν... αστακοί οι δύο εισβολείς είχαν διαπράξει στο πρόσφατο παρελθόν 7 ληστείες σε σπίτια, όλες στα βόρεια προάστια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πέρα από το βαρύ οπλισμό που έφεραν, στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, ρολόγια καθώς και άλλα κλοπιμαία. Επίσης, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες με μέρος του οπλισμού που είχαν πάνω τους κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Όλα έγιναν την Πέμπτη το πρωί όταν οι δύο ληστές εισέβαλαν στη βίλα του κ. Δώνη ενώ βρίσκονταν μέσα τα πεθερικά του προπονητή και τα παιδιά του. Η σύζυγος του κ. Δώνη μόλις έφτασε στο σπίτι αντιλήφθηκε την παρουσία των ληστών εντός του σπιτιού και κάλεσε την αστυνομία με την βοήθεια του φρουρού που είχε βάρδια στη διπλανή οικία που ανήκει στον πρώην "τσάρο" της οικονομίας. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Αμέσως κατέφθασε ισχυρή δύναμη της αστυνομίας και ακολούθησαν σκηνές "φαρ ουέστ" καθώς για αρκετή ώρα ακούγονταν πυροβολισμοί εκατέρωθεν. Οι ληστές ταμπουρωμένοι και με "ασπίδα" τον πεθερό του Γιώργου Δώνη προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψη. Ωστόσο, συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα με τον ένα ληστή να έχει τραυματιστεί στο πόδι από σφαίρα αστυνομικού.