ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα τα εγκαίνια της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Σήμερα τα εγκαίνια της 77ης Διεθνούς Έκθεσης  Θεσσαλονίκης

Στους ρυθμούς της έκθεσης κινείται από σήμερα η Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία και τα συνδικάτα να είναι έτοιμα να δώσουν δυναμικό παρόν στη πόλη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα τελέσει στις 10.00 το πρωί τα εγκαίνια της Έκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

Για πρώτη φορά φέτος ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς δεν θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου αλλά ούτε και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.

Συλλαλητήρια

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 18.00 στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης και οι ένστολοι, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο (12.00).

Στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των φιλάθλων του Ηρακλή (αυτόνομη θύρα 10) στα γραφεία της ομάδας.

Μέλη πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων και αντιεξουσιαστές προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Καμάρα.

Αποκλεισμένο για τους οδηγούς το κέντρο της πόλης

Κλειστό θα είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τους οδηγούς, εξαιτίας των διαδηλώσεων για τα εγκαίνια.

Η Διεύθυνση Τροχαίας ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των οδικών αρτηριών από τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ σε αρκετούς δρόμους του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και των Πανεπιστημίων απαγορεύεται η στάθμευση από σήμερα το πρωί μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.

Η εφαρμογή των μέτρων της Τροχαίας ξεκίνησε από σήμερα στις 6 το πρωί, καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έως τις 6 το απόγευμα της Κυριακής απαγορεύεται η στάθμευση στους παρακάτω δρόμους: Αγγελάκη, Λ. Στρατού, Γ' Σεπτεμβρίου, Εθνικής Αμύνης, Εγνατία (στο ρεύμα προς ανατολικά, από Πλατεία Συντριβανίου μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Αγ. Δημητρίου, Λαμπράκη, Αρμενοπούλου, Ν. Γερμανού, Ν. Ζέρβα, Μ. Ανδρόνικου, Προξένων, Φιλήμονος Δραγούμη, Κασσάνδρου, Λ. Νίκης, Τσιμισκή και Αγ. Τριάδος.

Ο αποκλεισμός των δρόμων του κέντρου με απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και αναμένεται να διαρκέσει έως αργά τη νύχτα όταν ολοκληρωθούν οι συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, δεν θα κυκλοφορούν οχήματα στη Λ. Στρατού, στη Γ' Σεπτεμβρίου, στη Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), στη Βασ. Γεωργίου, στη Λ. Νίκης, στην Κουντουριώτη, στην Κωνσταντίνου Καραμανλή (από Κατσιμίδη έως Γ' Σεπτεμβρίου), στην Εγνατία, στην Εθνικής Αμύνης, στην Κασσάνδρου, στην Προξένων, στη Φιλήμονος Δραγούμη, στην Τσιμισκή και στην Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από ανατολικά προς δυτικά, μέσω των οδών Κατσιμίδη - Περιφερειακής - Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) - Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου - Λαγκαδά και Περιφερειακής καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή των κάθε είδους εκδηλώσεων και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα υπάρχει έντονη παρουσία τροχονόμων στους δρόμους, οι οποίοι θα μεριμνήσουν για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Δύο ευρώ η είσοδος για τη συναυλία

Με 2 ευρώ θα μπορούν να απολαύσουν τη συναυλία της βραδιάς των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ, αλλά και να περιηγηθούν στους χώρους της, οι επισκέπτες της διοργάνωσης. Μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου, το εισιτήριο για την επίσκεψη στη ΔΕΘ θα μειωθεί στα 2 ευρώ, από τα 5 ευρώ που είναι το κανονικό, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να κάνουν μια επίσκεψη στα περίπτερα (η έκθεση κλείνει τις πύλες της στις 10 το βράδυ), αλλά και να απολαύσουν με μειωμένο αντίτιμο τη συναυλία των Μιχάλη Εμιρλή και Balkan Cola, στον υπαίθριο χώρο του "τόξου" του εκθεσιακού κέντρου, απέναντι από τη ΧΑΝΘ.

Τις υπόλοιπες ημέρες της διοργάνωσης θα ισχύει το κανονικό εισιτήριο, που ανέρχεται σε 2 ευρώ για πολύτεκνους και παιδιά από τεσσάρων έως 10 ετών και στα 5 ευρώ για τους υπόλοιπους επισκέπτες. Υπενθυμίζεται ότι τις καθημερινές η έκθεση θα λειτουργεί από τις 4 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ

Β.Κορκίδης: Η φετινή ΔΕΘ αντικατοπτρίζει το βάθος της ύφεσης

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ