ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση, πετροπόλεμος και δακρυγόνα!

Ένταση, πετροπόλεμος και δακρυγόνα!

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι σημερινές διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στη συμπρωτεύουσα θα διαλύονταν χωρίς παρατράγουδα, λίγο μετά τις 21.30 και ενώ οι πορείες είχαν σχεδόν διαλυθεί, ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε τα επεισόδια έξω από τη Θεολογική Σχολή.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να απαντήσουν με πέτρες. Αυτή την ώρα, έχει εξαπολυθεί κυνηγητό στους δρόμους γύρω από το Πανεπιστήμιο ενώ η Αστυνομία προχωρά σε αθρόες προσαγωγές στην οδό Τσιμισκή.

Μέχρι εκείνη την ώρα, το μόνο παρατράγουδο ήταν η... ρίψη καρπουζιών έξω από την είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ενώ διαδηλωτές έκαψαν μια σημαία της Ε.Ε.

Πάντως, οι, συνολικά 5 πορείες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα είχαν παλμό ενώ στην συγκέντρωση που προηγήθηκε έλαβε μέρος και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποχώρησε πριν αρχίσει η πορεία

Πορείες πραγματοποίησαν επίσης, οι οπαδοί του Ηρακλή και αντιεξουσιαστών ενώ μέχρι αργά το απόγευμα, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 30 προσαγωγές.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία που οργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ, τα εργατικά κέντρα της Βορείου Ελλάδας και τα συνδικάτα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Την ίδια ώρα ξεκίνησαν και οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της εξοκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και των οπαδών της ομάδας ποδοσφαίρου του Ηρακλή, ενώ η πορεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκίνησε από την Καμάρα με 1200 άτομα περίπου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο έκλεισε λίγο μετά τις 17.30. Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα τα εγκαίνια της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ

Β.Κορκίδης: Η φετινή ΔΕΘ αντικατοπτρίζει το βάθος της ύφεσης

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ