ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Ξαναρχίζουν τα έργα στα «Βοτσαλάκια»

Πειραιάς: Ξαναρχίζουν τα έργα στα «Βοτσαλάκια»

Ξαναρχίζουν οι εργασίες στον Δήμο Πειραιά, στην πλαζ Βοτσαλάκια, τις οποίες έχει αποφασίσει ο Δήμος να γίνουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» άνθρακας αποδείχτηκε ο θησαυρός για τους δημοτικούς συμβούλους και της αντιπολίτευσης και κάποιους «αγανακτισμένους πολίτες», που είχαν κάνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να σταματήσουν τα έργα στην πλαζ.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν πρέπει να γίνονται κατασκευές στην περιοχή του αιγιαλού, μπροστά δηλαδή από την υπάροχυσα κατασκευή, αλλά επέτρεψε να γίνονται κάθε είδους εργασίες στο πλάι του υπάρχοντος κτιρίοιυ και πίσω απ’αυτό.

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να απαγορευθούν οι εργασίες σε ολόκληρη την παραλία, ενώ ο δήμος είχε αποφασίσει να γίνονται εργασίες μόνο πάνω από την γραμμή του αιγιαλού. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του, στην οποία μετείχαν ο επιχειρηματίας που έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για εκμετάλλευση της πλαζ, υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, ο γενικός γραμματέας Στ. Διαμαντίδης και άλλοι, στην οποία συζητήθηκαν οι τρόποι άμεσης ολοκλήρωσης των εργασιών με σαφή προσανατολισμό τη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τις όσο το δυνατόν περισσότερες δωρεάν παροχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ηχηρό χαστούκι δέχθηκε ο συνδυασμός του Γ. Μίχα από τον δήμαρχο, ο οποίος αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο ότι μεταξύ εκείνων που έκαναν προσφυγή στο δικαστήριο κατά του δήμου για το θέμα της πλαζ «Βοτσαλάκια» ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και δύο γυναίκες σύμβουλοί του, οι οποίες όμως κατέθεσαν υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρουν ότι ουδέποτε υπέγραψαν καμία προσφυγή και δεν θα υπέγραφαν ποτέ κάτι τέτοιο γιατί δεν συμφωνούν ούτε επί της ουσίας αλλά ούτε και επί της τακτικής που επελέγη και φυσικά τα ονόματά τους κακώς αναφέρονται μεταξύ των προσφευγόντων και μπήκαν στη σχετική λίστα από τον κ. Μίχα ή τους στενούς συνεργάτες του ερήμην τους».

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση Μιχαλολιάκου με συμφέροντα και δυνάμεις οπισθοδρόμησης

Συγκλόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος