ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Κρήτη για τον άδικο χαμό του 11 μηνών αγοριού

Θρήνος στην Κρήτη για τον άδικο χαμό του 11 μηνών αγοριού

Ενώ δεν λέει να κοπάσει ο θόρυβος από την τραγωδία που έπληξε την οικογένεια Κοσμαδάκη, με το θάνατο του μόλις 11 μηνών αγοριού της και την ώρα που είναι σε εξέλιξη η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε

η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο παιδοχειρουργός Γιώργος Σακελλάρης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Πατρίς" αναφέρει: «Εγχείρησα το παιδί τηρώντας όλους τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης σε σχέση με το περιστατικό».

Ο παιδοχειρουργός, που έχει τεθεί σε αργία δεν θέλησε ωστόσο να μιλήσει λεπτομερώς για το θέμα πριν, όπως είπε, καταθέσει στην ΕΔΕ , που έχει ανατεθεί στον τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χειρουργείου του Νοσοκομείου, Καθηγητή Ουρολογίας κ. Φραγκίσκο Σοφρά.

Ο γιατρός ανέφερε:

"Πιστεύω ακράδαντα ότι έκανα το καθήκον μου που είναι γνωστό σε όλη την περιφέρεια της Κρήτης χειρουργώντας εκατοντάδες παιδιά με άριστα αποτελέσματα. Είμαι σίγουρος ότι έχω τηρήσει όλους τους απαραίτητους όρους της ιατρικής επιστήμης σχετικά με το περιστατικό.

Σέβομαι τον πόνο των γονιών και να είστε σίγουροι ότι συμπάσχω και εγώ για το ατυχές περιστατικό. Θα απαντήσω στα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου, στους συναδέλφους μου, στην κοινή γνώμη, στον Ιατρικό Σύλλογο και στη δικαιοσύνη. Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος θα δικαιωθώ", καταλήγει στη δήλωσή του.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Το έντεκα μηνών αγγελούδι αντιμετώπιζε πρόβλημα βουβωνοκήλης και νοσηλευόταν τις τελευταίες πέντε ημέρες στο Ίδρυμα ενώ την Κυριακή το βράδυ εξέπνευσε ύστερα από τρεις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 11 μηνών βρέφος εισήχθη την περασμένη Τετάρτη στο ΠΑΓΝΗ με πρόβλημα βουβωνοκήλης και υπεβλήθη την ίδια ημέρα σε προγραμματισμένη εγχείρηση. Από εκεί και πέρα όμως άρχισε το δράμα που θα κατέληγε σε τραγωδία για τους δύο γονείς του αγοριού. Η μετεγχειρητική κατάσταση του 11μηνου βρέφους δεν εξελίσσονταν ομαλά.

Οι επιπλοκές στην υγεία του άτυχου μωρού συνεχίζονταν με αποτέλεσμα το Σάββατο το πρωί να υποβληθεί και σε δεύτερη επέμβαση ενώ μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, την Κυριακή το πρωί εισήχθη και για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες στο χειρουργείο.

Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ όπου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής, το μικρό αγγελούδι έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η οικογένεια του άτυχου βρέφους συντετριμμένη και σε κατάσταση οργής, στρέφεται κατά των γιατρών, κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη ενώ ο Εισαγγελέας Ηρακλείου διέταξε την διενέργεια νεκροτομής μετά την προσφυγή της οικογένειας μέσω δικηγόρου.

Διαβάστε επίσης:

Τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα του 11 μηνών αγοριού που κατέληξε