ΕΛΛΑΔΑ

Μάθημα ακαριαίας καταστολής από τον Μανώλη Σφακιανάκη

Μάθημα ακαριαίας καταστολής από τον Μανώλη Σφακιανάκη

Μάθημα άμεσης κινητοποίησης και παράδειγμα ακαριαίας καταστολής του οικονομικού - ηλεκτρονικού εγκλήματος έδωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο κ. Σφακιανάκης κινήθηκε σε πρωτόγνωρους ρυθμούς και κατάφερε σε μια μόλις ημέρα να εντοπίσει τον 35χρονο ιδιωτικό υπάλληλο που κατείχε ηλεκτρονικό αρχείο 9 εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Η ομάδα του επικεφαλής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε άμεσα τον εισαγγελέα όπου μετέβησαν μαζί στο σπίτι του δράστη, μετά την καταγγελία, η οποία ήρθε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο 35χρονος «έπαιρνε» τα στοιχεία από το υπ. Οικονομικών

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς με τη βοήθεια ενός άλλου ατόμου να «έπαιρνε» τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών. Το γεγονός αυτό «γεννάει» πολύ σημαντικά ερωτήματα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών στο υπουργείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ και εργαζόταν ως εξωτερικός συνεργάτης σε ιδιωτική εταιρεία είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα, πιθανότατα μέσα από κρατικές υπηρεσίες και τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες που πλήρωναν γι' αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Ποινική δίωξη στον 35χρονο που είχε «φακελώσει» όλη την Ελλάδα

Σοκ: 35χρονος παρακολουθούσε 9.000.000 Έλληνες!

Απίστευτο: Ο 35χρονος «έπαιρνε» τα στοιχεία από το υπ. Οικονομικών