ΕΛΛΑΔΑ

Φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό ο Λαυρεντιάδης

Φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό ο Λαυρεντιάδης

Στο νοσοκομείο Ευγγελισμός, φρουρούμενος παραμένει ο πρώην ισχυρός άντρας της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος συνελήφθη χτες το απόγευμα στη Βουλιαγμένη.

Ο Λαυρεντιάδης κρίθηκε ύποπτος φυγής στο εξωτερικό παρά το γεγονός πως του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και με ένταλμα της δεύτερης ειδικής ανακρίτριας, Ιωάννας Χατζάκη συνελήφθη. Λίγο μετά την σύλληψή του ένιωσε αδιαθεσία και γι'αυτό τον λόγο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη αλλά και σε βάρος 29 προσώπων, έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με τα επισφαλή δάνεια ύψους 701 εκατ. ευρώ προς εταιρείες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντός του την εποχή που ήταν πρόεδρoς του ΔΣ της τράπεζας Proton.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας είναι οι εξής:

Εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, κατ' επαγγέλμα και κατά συνήθεια υπεξαίρεση σε συνδυσαμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Την Τετάρτη το Πρωτοδικείο διέταξε την συντηρητική κατάσχεση όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία και των 29 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, που χορηγούσε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία. Κατά τον έλεγχο στο σπίτι του βρέθηκαν χαρτοκιβώτια με χιλιάδες ευρώ εκατοντάδες κουτάκια με πανάκριβα κοσμήματα, θωρακισμένα αυτοκίνητα κλπ. Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν.

Μετά την σύλληψη του επιχειρηματία, συνελήφθησαν με την ίδια διαδικασία και τρία υψηλόβαθμα -πρώην- στελέχη της τράπεζας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι τρεις συλληφθέντες είναι ο Δημήτρης Σαραμαντής , μέλος Δ.Σ , ο Aντώνης Αθανάσογλου, αντιπρόεδρος και ο Τρύφωνας Κολλίτζας, διευθύνων σύμβουλος.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Στο νοσοκομείο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης