ΕΛΛΑΔΑ

Το λαθρεμπόριο κάνει πάρτυ στο κέντρο των Αθηνών!

Το λαθρεμπόριο κάνει πάρτυ στο κέντρο των Αθηνών!

Καμία λύση φαίνεται πως δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα για το τεράστιο πρόβλημα του λαθρεμπορίου στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τόσο ο Δήμος όσο και το υπουργείο φαίνεται πως είναι ανήμποροι να πατάξουν το φαινόμενο, το οποίο καταστρέφει την εικόνα της πόλης και φυσικά κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των έντιμων εμπόρων που παλεύουν σε μια άνιση μάχη με τα χρέη και τα χαράτσια που τους επιβάλλονται κάθε τόσο!

Εύλογο είναι το ερώτημα για το τι κάνει ο δήμαρχος της Αθήνας, κ. Γιώργος Καμίνης αλλά και ο υπουργός ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για να απαλλάξουν την πόλη από εικόνες σαν αυτή που δείχνουμε παραπάνω αλλά και να δείξουν πως βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό όλων αυτών των εμπόρων που έχουν τα μαγαζιά τους στο κέντρο και παλεύουν κάθε μέρα για να τα κρατήσουν ανοιχτά.

Δεν φτάνει που κάθε τρεις και λίγο οι καταστηματάρχες του κέντρου καλούνται να κλείσουν τα μαγαζιά τους για να τα προστατέψουν τις ημέρες που πραγματοποιούνται πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο, έχουν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα του λαθρεμπορίου, το οποίο η κυβέρνηση φαίνεται αδύναμη να αντιμετωπίσει.

Ο δήμαρχος της Αθήνας είχε υποσχεθεί ότι θα «τελειώσει» με αυτό το θέμα αλλά φαίνεται πως ήταν υποσχέσεις προεκλογικής περιόδου…

Έτσι τα πεζοδρόμια της πόλης παραμένουν «κατειλημμένα» από τις πραμάτειες των λαθρέμπορων, με τους πολίτες να ψάχνουν χώρο να περπατήσουν. Και όλα αυτά έξω από το πανεπιστήμιο Αθηνών... Τι συμβολισμός και τι ειρωνεία....

Διαβάστε επίσης:

ΣΔΟΕ: Πρόστιμα σε επιχειρήσεις για λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή

Στον δήμο της Αθήνας έχουν ακόμα... 2012...