ΕΛΛΑΔΑ

Τι έδειξαν οι κάμερες για την επίθεση στην ΝΔ

Τι έδειξαν οι κάμερες για την επίθεση στην ΝΔ

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν μαζέψει οπτικό υλικό από τουλάχιστον 100 κάμερες που βρίσκονται σε τρία σημεία.

Στην λεωφόρο Συγγρού όπου πραγματοποιήθηκε το «χτύπημα», στο Π.Φάληρο όπου οι τρομοκράτες πυρπόλησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, όπως αποτυπώματα και DNA, αλλά και στην Μεταμόρφωση, όπου είχαν κλέψει το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει αξιοποιήσιμο υλικό μόνον από το σημείο της επίθεσης, όπου μία ιδιωτική κάμερα έχει καταγράψει το χτύπημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο οπτικό υλικό φαίνονται δύο σκιές, δύο σκοτεινές φιγούρες ανδρών και μία λάμψη που προέρχεται από τις ριπές του καλάσνικοφ.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς οι δύο δράστες τρέχουν προς το σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται με αναμμένα φώτα σε μία απόσταση περίπου 40 μέτρων. Μέσα στο αυτοκίνητο διακρίνεται μία ακόμη φιγούρα στην θέση του οδηγού, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Νέα οργάνωση με «άρωμα» από τα παλιά

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλεί προκήρυξη πιθανότατα σε εφημερίδα για την ανάληψη της ένοπλης επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν, με βάση τον τρόπο δράσης και τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει, ότι την ευθύνη θα την αναλαμβάνει μία νέα τρομοκρατική οργάνωση, με μέλη όμως από τις παλιές οργανώσεις.

Άτομα δηλαδή που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατία, αλλά κυκλοφορούν ελεύθερα, ή ύποπτοι για τρομοκρατία, οι οποίοι έχουν ενεργοποιηθεί το τελευταίο διάστημα... Όπως και να έχει πάντως οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται, ότι ίσως αρχίσει ένα νέο "κύμα" επιθέσεων από τη βαριά τρομοκρατία...