ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζει τον αγώνα της η 15χρονη Μυρτώ

Συνεχίζει τον αγώνα της η 15χρονη Μυρτώ

Σε μονάδα αυξημένης φροντίδας εξακολουθεί να νοσηλεύεται έξι μήνες μετά την κτηνώδη επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο η 15χρονη Μυρτώ.

Η 15χρονη, η οποία παραμένει σε κώμα, δίνει αγώνα για να πάρει και πάλι τη ζωή στα χέρια της, με μοναδικά όπλα το νεαρό της ηλικίας της και την καλή υγεία της.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η Μυρτώ, η οποία νοσηλεύεται πλέον στον Ευαγγελισμό, υποβάλλεται σε εξειδικευμένες εξετάσεις, ώστε να κατανοήσουν οι γιατροί την ακριβή κατάσταση του εγκεφάλου της και να εντοπίσουν τα «αδρανή σημεία».

Η οικογένειά της, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της και κάνουν ό,τι μπορούν για να δώσουν ερεθίσματα στον εγκέφαλο της κοπέλας. Της μιλούν, της διαβάζουν και της βάζουν ακουστικά για να ακούει την αγαπημένη της μουσική.

Η μόνη πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι ότι αναπνέει πλέον μόνη της και ότι ανοιγοκλείνει μερικές φορές τα μάτια της. Μάλιστα, η οικογένειά της εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για πρόσφατα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Μυρτώ «σηκώθηκε και περπάτησε», καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Οι γιατροί σχεδιάζουν, εφόσον δεν υπάρξει κάποια σημαντική θετική εξέλιξη, να προχωρήσουν γύρω στον Απρίλιο σε μία επαναστατική επέμβαση, την ηλεκτρική διέγερση εγκεφάλου. Εάν γίνει, θα είναι η πρώτη επέμβαση του είδους στην Ελλάδα.