ΕΛΛΑΔΑ

Έξι άτομα δείχνουν οι κάμερες του MALL

Έξι άτομα δείχνουν οι κάμερες του MALL

-11 κάμερες μέσα αλλά και έξω από το εμπορικό κέντρο έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών

-Φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση

-Ποιες οργανώσεις «προδίδουν» τα ευρήματα

Οπτικό υλικό από τις 11 κάμερες εντός και εκτός του εμπορικού κέντρου ”The Mall” επεξεργάζεται η αντιτρομοκρατική, προκειμένου να φτάσει στα ίχνη των δραστών που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, στις κάμερες διακρίνονται έξι νεαρά άτομα με κουκούλες και καπέλα, τα οποία ήταν μεταμφιεσμένα και δεν φαίνονται ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά τους, ενώ κάνουν λόγο και για μία γυναίκα, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο, καθώς ενδέχεται να φορούν περούκες.

Σύμφωνα με τις ΕΛΑΣ, οι δράστες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και φαίνεται να γνώριζαν ότι υπήρχαν κάμερες.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε ένα άτομο το οποίο νωρίς το πρωί της Κυριακής μεταμφιεσμένο φαίνεται να μπαίνει από την κεντρική είσοδο του «The Mall» κρατώντας μία τσάντα και να κατεβαίνει τις κυλιόμενες σκάλες με προορισμό τον 1ο όροφο.

Εντούτοις οι ειδικοί δεν μπορούν να εντοπίσουν αν αφήνει την τσάντα στο σημείο της έκρηξης κι αυτό διότι το συγκεκριμένο σημείο είναι “τυφλό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 9:35 το πρωί το συγκεκριμένο άτομο άφησε την χύτρα με τον εκρηκτικό μηχανισμό κι αφού εγκατέλειψε το εμπορικό κέντρο με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο εισήλθε, σχεδόν 15 λεπτά αργότερα έκανε το πρώτο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Επιπλέον η αστυνομία έχει εντοπίσει ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έχουν γίνει από καρτοτηλέφωνα στα βόρεια προάστια.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της έκρηξης, ωστόσο τα θραύσματα από χύτρα ταχύτητας θυμίζουν «Πυρήνες της Φωτιάς».

Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο “The Mall” ενδεχομένως να συνδέεται και με την επίθεση στη ΝΔ, εννοώντας ότι οι τρομοκρατικές ομάδες ίσως να έχουν κοινό διευθυντήριο.

Μιλώντας χθες βράδυ στο Mega ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας τόνισε ότι από τον περασμένο Νοέμβριο η ΕΛ.ΑΣ περίμενε τρομοκρατικό χτύπημα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα επίθεση.