ΕΛΛΑΔΑ

Όγδοη μέρα χωρίς μετρό - Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι

Όγδοη μέρα χωρίς μετρό - Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι

Όγδοη μέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό καθώς και σήμερα το μετρό δεν θα κινηθεί.

Η νέα 24ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του μετρό κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αλλά οι εργαζόμενοι είναι ανυποχώρητοι.

Εντωμεταξύ η κόντρα με την κυβέρνηση φτάνει στα άκρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να έχει δώσει τελεσίγραφο μέχρι σήμερα για λήξη των κινητοποιήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποίησε με χρήση κάθε νόμιμου μέσου από την πλευρά της κυβέρνησης το οποίο είναι μέχρι και απόλυση.

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της, δήλωσε πως τα περιθώρια και η υπομονή έχουν εξαντληθεί και ο νόμος θα εφαρμοστεί. Επιπλέον κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους και ιδιαίτερα τους εκπροσώπους τους να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις και να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική με την υιοθέτηση κάθε ημέρα και ενός νέου «αιτήματος».

«Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων, όμως, παρά τις τρεις δικαστικές αποφάσεις εξακολουθούν να κινούνται σε μη νόμιμα πλαίσια και ακολουθώντας παρελκυστική τακτική συνεχίζουν για έβδομη συνεχή ημέρα να ταλαιπωρούν τους πολίτες της Αττικής και να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην οικονομική ζωή της πόλης. Πρέπει να σταματήσουν να παγιδεύουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους σε ένα αδιέξοδο δρόμο. Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί. Τα περιθώρια και η υπομονή εξαντλήθηκαν. Δεν πάει άλλο. Ο νόμος θα εφαρμοστεί», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

«Η νομοθεσία προβλέπει τι πρέπει να γίνει σε όσους πρωτοστατούν στις απεργίες» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι θα απαντήσουν «με πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης».

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΜΜ

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν την Πέμπτη, από τις 12:00 έως τις 16:00, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Τραμ, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 17:00.