ΕΛΛΑΔΑ

Κρατούν ζεστές τις μηχανές οι αγρότες

Κρατούν ζεστές τις μηχανές οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους...

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες σε ολόκληρη την χώρα, με εκατοντάδες τρακτέρ να βρίσκονται συγκεντρωμένα σε κομβικά σημεία, κοντά στις Εθνικές Οδούς, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ανοικτή σε διάλογο, με την προϋπόθεση οι δρόμοι να παραμείνουν ανοικτοί.

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα, περισσότερα από 1.500 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στη Νίκαια, με τους Θεσσαλούς αγρότες να βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα και τους άνδρες των ΜΑΤ να παραμένουν απέναντί τους. Την ίδια ώρα, ενισχύονται τα μπλόκα σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς κάθε μέρα που περνάει προστίθενται συνεχώς αγροτικά οχήματα από τη Θράκη μέχρι τη Θεσσαλία και από τα Ιωάννινα μέχρι την Αιτωλοακαρνανία και το Ναύπλιο.

Πριν από λίγο, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του σωματείου αγροτών του νομού Ημαθίας δήλωσε εξαγριωμένος: «Είναι δυνατόν να καίω 1,40 για να πάω στο χωράφι και οι μερσεντές των πολιτικών να κυκλοφορούν με τα δικά μου λεφτά».

Και συμπλήρωσε: «Πουλάμε 20 λεπτά τα ροδάκινα και δεν πληρωνόμαστε. Η σοδειά είναι δική μας. Θέλουμε τα λεφτά μας, δεν ζητιανεύουμε!»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, από την Νάουσα, λίγο μετά τις 11, θα ξεκινήσει το κομβόι των τρακτέρ...