ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία.


Πάντως, σε συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες, οι οποίοι το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσία και της γενικής γραμματέως της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά στον Αγ. Διονύσιο. Ανάλογη συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σήμερα.

Εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων, στις χθεσινές ομιλίες τους δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αίτημά τους, ενώ κάλεσαν για άλλη μία φορά την κυβέρνηση, να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας. Το χαρακτήρισαν «ταφόπλακα» σε ό,τι έχει απομείνει για τους έλληνες ναυτεργάτες, ιδιαίτερα για εκείνους που απασχολούνται στην επιβατηγό ναυτιλία, ενώ είπαν ότι ουσιαστικά καταργείται εκ βάθρων το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά, μεταξύ άλλων, στις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και την δεκάμηνη απασχόληση.

«Την ίδια ώρα που τα αφεντικά της ελληνικής ναυτιλίας βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως, στην Ελλάδα ετοιμάζεται ένα νομοσχέδιο που θα στείλει στην ανεργία τις τελευταίες χιλιάδες ναυτεργατών, ύστερα από μια σειρά άλλων μέτρων με επίκεντρο την άρση του καμποτάζ», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία παρευρέθη στη συγκέντρωση των απεργών ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά, στον Άγιο Διονύσιο.