ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από τρεις εισβολές την ημέρα

Πάνω από τρεις εισβολές την ημέρα

Οι συμμορίες άφησαν τις τράπεζες και προτιμούν τα σπίτια...

Εφιαλτική είναι η πραγματικότητα που αποτυπώνεται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν το 2012.

Την ώρα που καταγράφεται μείωση συγκριτικά με το 2011 σε βασικά εγκλήματα (στα οποία οι δείκτες βέβαια παραμένουν υψηλοί, π.χ. μία δολοφονία κατά μέσο όρο μέρα παρά μέρα) όπως δολοφονίες, κλοπές - διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων, εκβιάσεις, παράνομη μετανάστευση, στις ληστείες υπάρχει μεν μείωση στον συνολικό αριθμό των περιστατικών, αλλά τρομακτική νέα αύξηση στις «εισβολές» αδίστακτων κακοποιών στα σπίτια ανυπεράσπιστων πολιτών !

Το 2012 σε ολόκληρη την χώρα καταγράφηκαν 1.191 ληστείες σε σπίτια, ενώ πέρυσι 912, δηλαδή 278 περισσότερες ληστείες, πράγμα που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο την ημέρα σχεδόν τέσσερις πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με ληστές, οπλισμένους με πιστόλια, καλάσνικοφ, ακόμη και με χειροβομβίδες, μέσα στα ίδια τους τα σπίτια !

ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Οι «συνήθειες» των συμμοριών έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, αφού παλιά οι «μπούκες» γίνονταν, όταν είχε τσεκαριστεί ότι έλειπαν οι ιδιοκτήτες. Τώρα, οι ληστές χτυπούν κυρίως νυχτερινές ώρες, ενώ επιλέγουν να είναι μέσα οι ιδιοκτήτες όταν εισβάλλουν, για να τους κρατούν ομήρους και να τους αναγκάζουν με τη βία, να τους δίνουν χρήματα, χρυσαφικά, αλλά και τα κλειδιά για να αφαιρούν φεύγοντας τα αυτοκίνητα τους. Σε αρκετές περιπτώσεις οι δράστες, μπορεί να είναι ολόκληρη συμμορία. Δένουν τα θύματα τους, τα ξυλοκοπούν, τα βασανίζουν, ενώ δεν διστάζουν να τα πυροβολήσουν, ακόμη και να τα σκοτώσουν για λίγα ευρώ !

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Στα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι ο «χάρτης» της εγκληματικότητας έχει αλλάξει ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Εξακολουθεί να υπάρχει μείωση 35 % των ληστειών σε τράπεζες, ταχυδρομικά ταμιευτήρια και 70% μείωση των επιθέσεων σε χρηματαποστολές.

Αυτό συμβαίνει, όπως λένε οι αστυνομικοί, επειδή οι κακοποιοί λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως χρηματοκιβώτια με χρονοκαθυστέρηση, κάμερες, πόρτες ασφαλείας, περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ, προτιμούν πλέον τις επιθέσεις στα σπίτια.

Κι αυτό γιατί αποτελούν εύκολο στόχο και τις περισσότερες φορές με μεγάλη λεία, αφού από τη μία έχει ανέβει η τιμή του χρυσού (στα σπίτια υπάρχουν συνήθως χρυσαφικά) και από την άλλη λόγω της οικονομικής κρίσης, αρκετοί πολίτες έχουν κρυμμένα μετρητά στα σπίτια τους.

Άρα εύκολα και γρήγορα, εισβάλουν στα σπίτια και αφαιρούν ότι πολύτιμο υπάρχει, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να ξυπνούν με την παγωμένη κάννη ενός όπλου στο κεφάλι...

Όσον αφορά τα όπλα και εκεί η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη, αφού μόνον το 2012 κατασχέθηκαν από την αστυνομία 2.537 όπλα. Ανάμεσα τους πολλά καλάσνικοφ, υποπολυβόλα, πιστόλια περίστροφα, ρέπλικα και κυνηγετικά όπλα. Βαρύς οπλισμός δηλαδή, που θα μπορούσε να εφοδιάσει ένα ολόκληρο τάγμα, στα χέρια αδίστακτων κακοποιών.

Εντυπωσιακό είναι όπως προκύπτει ότι σε ολόκληρο το 2012 έγιναν 5.654 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα δηλαδή κατά μέσο όρο 15 διαδηλώσεις τη μέρα και διατέθηκαν συνολικά 171.423 αστυνομικοί.

Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία της εγκληματικότητας για το 2012 μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα της αστυνομίας www.hellenicpolice.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χωριά προσλαμβάνουν security για να προστατευτούν

«Μικρά ΕΚΑΜ» για να αντιμετωπίσουν τα καλάσνικοφ!