ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 54χρονος για την επίθεση στις Σκουριές

Συνελήφθη 54χρονος για την επίθεση στις Σκουριές

Ένας Έλληνας, κάτοικος της περιοχής, ηλικίας 54 ετών, συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, από την αστυνομία με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 35 προσαγωγές υπόπτων για τους οποίους όμως δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα.

Ψάχνουν αποτυπώματα και DNA

Στο εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού της εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής έχει μεταβεί ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες, αφού ψάχνουν για αποτυπώματα και DNA που πιθανότατα άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Οι αστυνομικοί από το σημείο της επίθεσης αλλά και από τη διαδρομή που ακολούθησαν οι περίπου 40 κουκουλοφόροι δράστες, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες, έχουν περισυνελλέξει αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, βεγγαλικά, πυρσούς, άδεια μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, μία κουκούλα προσώπου τύπου full face, κηλίδες αίματος, υπολείμματα τσιγάρων, έναν πυρσό και μια χειρουργική μάσκα.

Όλα τα ευρήματα θα μεταφερθούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, ενώ έχουν ληφθεί καταθέσεις από τους φύλακες και τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο που ήρθαν αντιμέτωποι με τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι τους απείλησαν ότι θα τους κάψουν ζωντανούς. Παράλληλα εξετάζεται εάν έχει καταγραφεί οπτικό υλικό από την επίθεση κι αυτό γιατί οι δράστες πυροβόλησαν τις κάμερες που βρίσκονταν στο χώρο.

To χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση στις εγκαταστάσεις έγινε στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής και οι περίπου 40 δράστες ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες και βόμβες μολότοφ και πυροβόλησαν τα τζάμια του φυλακίου του εργοταξίου.

Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής, μετά την εισβολή κουκουλοφόρων οι οποίοι βιαιοπράγησαν εναντίον των φρουρών και έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις, καίγοντας οχήματα και γραφεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα «σημειώθηκε επίθεση από ομάδα περίπου 40 ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με χρήση εύφλεκτου υλικού και βομβών μολότοφ σε εργοτάξιο προετοιμασίας εξόρυξης μεταλλευμάτων-χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε μηχανήματα, κοντέινερ και οχήματα».

Οι δράστες, φεύγοντας έφραξαν με κορμούς δέντρων την πρόσβαση προς τις εγκαταστάσεις, στη διασταύρωση Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγίας, ώστε να εμποδίσουν την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.