ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά τραυματισμένος ο Παναγιώτης Βλαστός

Σοβαρά τραυματισμένος ο Παναγιώτης Βλαστός

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν νωρίτερα το απόγευμα στις φυλακές Τρικάλων.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται και για την απαγωγή γνωστού εφοπλιστή, επιχείρησε να αποδράσει με ελικόπτερο.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, 4 άτομα, εκ των οποίων ένας Αλβανός και ένας Έλληνας, οι οποίοι μάλιστα φέρονται να είναι και οι ίδιοι δραπέτες.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, ο Βλαστός δεν πρόλαβε να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο, το οποίο είχε προσγειωθεί στον προαύλιο χώρο των φυλακών. Την ίδια ώρα οι επιβάτες πυροβολούσαν εναντίον των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι και απάντησαν άμεσα.

Μέσα σε μια κόλαση πυρών, οι φύλακες κατόρθωσαν να εξαναγκάσουν το ελικόπτερο να προσγειωθεί δίπλα από τις φυλακές.

Από τα πυρά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει τραυματιστεί βαριά ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των Φυλακών Τρικάλων. Ο συνήγορός τους, Φραγκίσκος Ραγκούσης, λέει πως κινδυνεύει η ζωή του πελάτη του και ζητά να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο.

Η υπόθεση της απόδρασης φαίνεται όμως να συνδέεται και με τους «Πυρήνες», καθώς κατά τη διάρκεια της έρευνας στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια είχαν βρεθεί σημειώσεις, στις οποίες οι νεαροί κρατούμενοι της ληστείας του Βελβεντού σχεδίαζαν με κάθε λεπτομέρεια απόδραση από σωφρονιστικό ίδρυμα.

Βέβαια, το σχέδιο αυτό έκανε λόγο για απόδραση στον Κορυδαλλό στις αρχές Μαρτίου. Ωστόσο, ο Παναγιώτης Βλαστός σχετίζεται με την οργάνωση, καθώς είχε επιχειρήσει το 2011 να αποδράσει από τον Κορυδαλλό μαζί με προφυλακισμένα ηγετικά μέλη της Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, γεγονός που περιπλέκει την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τη φωτογραφία από το ελικόπτερο της απόδρασης

Τώρα: Κλειστοί όλοι δρόμοι γύρω από τις φυλακές

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Βλαστός