ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα

Χωρίς τα τρακτέρ τους κατέβηκαν στην Αθήνα αγρότες από όλη την Ελλάδα για να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Το «ραντεβού» δόθηκε στις 13:00 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη. Αγρότες από Θεσσαλία, Σέρρες, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο και Βοιωτία δίνουν το «παρών» στο συλλαλητήριο.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγωνιστικών Αγροτικών Μπλόκων, έχει καλέσει τους εργαζόμενους της πρωτεύουσας «να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ζητούμενο είναι μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη με γνώμονα «την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών».
Νωρίς το πρωί έφτασαν στον Πειραιά αγρότες από όλη την Κρήτη, οι οποίοι αναχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας από το λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να συμμετάσχουν στη σημερινή συγκέντρωση.

Αυτή την ώρα κλειστή είναι η Αχαρνών.