ΕΛΛΑΔΑ

Η κρίση μείωσε τις γεννήσεις και αύξησε τις αποβολές

Η κρίση μείωσε τις γεννήσεις και αύξησε τις αποβολές

Σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών στην Ελλάδα φαίνονται τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η υπογονιμότητα στην χώρα αφού σύμφωνα με τους ειδικούς καταγράφεται μείωση κατά 10.000 έως 15.000 στις γεννήσεις, ενώ στο 10% έχει φτάσει το ποσοστό των μωρών που γεννιούνται λιποβαρή.

Εκτός αυτού όλο και περισσότερια ζευγάρια αποφασίζουν να μην κάνουν παιδί λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν σταματούν ακόμη και στα ζευγάρια που αποφασίζουν να προχωρήσουν.

Επιπλέον παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στην υγεία των εγκύων, οι οποίες αφενός δεν διατρέφονται δωστά ή παραμελούν την υγεία τους με αποτέλεσμα ακόμη και την αποβολή.

Ο διευθυντής της Β' Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Γεώργιος Κρεατσάς, ανέφερε ότι εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία καταγράφεται έντονος προβληματισμός στα νέα ζευγάρια για τη δημιουργία οικογένειας.

Παράλληλα, και σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Υφαντόπουλος, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες παραμελούν την υγεία τους και αυτό έχει επιπτώσεις τόσο σε μια πιθανή εγκυμοσύνη όσο και στο προσδόκιμο ζωής τους.