ΕΛΛΑΔΑ

«Νονοί» επιβάλλουν καλλιτεχνικά σχήματα στα νυχτερινά κέντρα

«Νονοί» επιβάλλουν καλλιτεχνικά σχήματα στα νυχτερινά κέντρα

Νέες αποκαλύψεις για το ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από τις εμπρηστικές επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα στην Αττική προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αστυνομικοί «βλέπουν» πίσω από τις εκρήξεις μία οργανωμένη ομάδα «νονών», η οποία έχει απλώσει τα δίχτυα της στον καλλιτεχνικό κόσμο, προστατεύοντας τραγουδιστές στις μεγάλες πίστες της Αθήνας.

Η αποκάλυψη αυτή άρχισε να διαφαίνεται στο ερευνητικό έργο τις ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από την έκρηξη στο κέντρο «ΕΜΠΑΤΗ» στις 23 Απριλίου τα ξημερώματα.

Πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι Αστυνομικοί σχετικά με τη συγκεκριμένη εμπρηστική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο μιλούν για μία ομάδα «νονών» της νύχτας, η οποία φέρεται να διαφώνησε με την αλλαγή του μουσικού σχήματος, που ετοιμάζονταν να κάνει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Η αλλαγή αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένους ανθρώπους της νύχτας, οι οποίοι έβλεπαν το «μεροκάματο» τους να «κόβεται».

Στόχος… άλλα τρία μαγαζιά

Πριν από την έκρηξη στο κέντρο «ΕΜΠΑΤΗ» στη Βαρυμπόμπη, είχαν σημειωθεί άλλες τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε νυχτερινά μαγαζιά και καφετέριες στον Πειραιά.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες σε μία περίπτωση ο λόγος που οι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη, ήταν και πάλι η αλλαγή του μουσικού σχήματος στην πίστα του κέντρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, το τελευταίο διάστημα άνθρωποι της νύχτας, οι οποίοι προέρχονται από τα απομεινάρια παλιών ομάδων του Πειραιά και της Αθήνας, έκαναν «εγκαίνια» στο καινούργιο τους «μαγαζί», απλώνοντας τα «δίχτυα» τους, στις μεγάλες πίστες της Αττικής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πλησίασαν τραγουδιστές και τραγουδίστριες και τους ...έπεισαν να μπουν κάτω από την «ομπρέλα» τους.

Οι όροι της «συμφωνίας» φυσικά γνωστοί… Απειλές που μέσα σε λίγα 24ωρα εύκολα μετατρέπονται σε πράξεις.

Έτσι κατάφεραν να κλείσουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και να προστατεύουν τους καλλιτέχνες που έχουν πέσει στα «δίχτυα» της συμμορίας τους.

Τι ακριβές κάνουν; Κλείνουν νυχτερινά κέντρα για τη νέα σεζόν, «κανονίζουν» τα μεροκάματα των καλλιτεχνών και παρεμβαίνουν ακόμα και στις περιοδείες των τραγουδιστών.

Δηλαδή το πόσες ώρες θα εργάζεται και το ρεπερτόριο που θα ακολουθήσει.

Πώς εμπλέκεται γνωστός τραγουδιστής
«Προστάτης» επί σειρά ετών ηχηρού ονόματος στις νυχτερινές πίστες της Αθήνας ήταν ένας γνωστός «νονός». Μάλιστα, ο ίδιος έδινε κατά καιρούς το «παρών» στα καταστήματα όπου εμφανιζόταν ο τραγουδιστής, ενώ στο τέλος της βραδιάς εισέπραττε και αυτός το μεροκάματό του, τόσο από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, όσο και από τον γνωστό αοιδό.
Η νέα συμμορία, ωστόσο, δεν φαίνεται πως έχει ξεφύγει από τα καθιερωμένα κλισέ των εκβιαστών, καθώς μέσα στις δραστηριότητές της είναι και η πώληση «προστασίας» στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Δηλαδή στα μεγάλα μαγαζιά που «προστατεύουν», με τον φόβο των εκρήξεων που θα κάνουν το κατάστημα «καλοκαιρινό», προωθούν και τα καλλιτεχνικά ονόματα που «προστατεύουν».