ΕΛΛΑΔΑ

Απογειώνoνται οι αφίξεις τουριστών

Απογειώνoνται οι αφίξεις τουριστών

Σε ισχυρό όπλο της Ελλάδας ενάντια στην ύφεση αναδεικνύεται αυτό το καλοκαίρι ο τουρισμός, καθώς όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στην αύξηση των αφίξεων των ξένων τουριστών στη χώρα μας ήδη από τον περασμένο μήνα.

Μηνύματα... απογείωσης του τουρισμού δίνουν οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες ξεκινούν ή ανανεώνουν εποχιακά δρομολόγια από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και αερομεταφορείς χαμηλού κόστους και μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει πτήσεις τσάρτερ σε ελληνικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια είχαν θετικά πρόσημα στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών το πρώτο πεντάμηνο του έτους συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Μύκονος, Καλαμάτα, Σαντορίνη, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Χανιά και Κέρκυρα αναδείχθηκαν... πρωταθλητές στην αύξηση των αφίξεων την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, ενώ πολύ καλές επιδόσεις εμφάνισαν η Κως και η Σκιάθος.

Μείωση στις αφίξεις εμφάνισαν την ίδια περίοδο τα αεροδρόμια του Αράξου και της Σάμου, καθώς επίσης το αεροδρόμιο της Αθήνας.