ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Είχαν βάλει «το λύκο» να φυλάει τα πρόβατα

Κοζάνη: Είχαν βάλει «το λύκο» να φυλάει τα πρόβατα

Ένας 27χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν σεσημασμένος κακοποιός, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη, στην περιοχή Νεράιδα της Κοζάνης.


Σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των ανακριτικών αρχών της Αμαλιάδας για «ληστεία κατά συναυτουργία», «απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία», «απόπειρα ληστείας», «απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», «απλή συνέργεια σε απόπειρα ληστείας», «εγκληματική οργάνωση» και «οπλοκατοχή», πράξεις που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας κατά το τελευταίο 6μηνο.

Ο κακοποιός εντοπίστηκε στη Νεράιδα να εργάζεται ως βοσκός σε κτηνοτροφική μονάδα χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν, επίσης, τους δύο Έλληνες ιδιοκτήτες της μονάδας, έναν 54χρονο κι έναν 46χρονο, για παράνομη απασχόληση.

Ο Αλβανός, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή και εκμεταλλευόμενος το δύσβατο και τη βλάστηση της περιοχής, κρύφτηκε προσωρινά, αλλά στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη, αντιστεκόμενος σθεναρά. Σε βάρος του 27χρονου, που βρισκόταν παράνομα στη χώρα, εκκρεμεί, εξάλλου, απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.