ΕΛΛΑΔΑ

Φωτορεπορτάζ: Κατάληψη στο κτήριο του δήμου Αθηναίων

Φωτορεπορτάζ: Κατάληψη στο κτήριο του δήμου Αθηναίων

Σε συμβολική κατάληψη του κτηρίου του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων έχουν προχωρήσει από τις 7:00 το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Η Ομοσπονδία αποφάσισε χθες την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, με καταλήψεις δημαρχείων και υπηρεσιών, με αφορμή και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων.

Το Σαββατοκύριακο θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.
Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο ενώ το ίδιο ζητεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.