ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο 31χρονος λοχίας που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Αυτός είναι ο 31χρονος λοχίας που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 31χρονου στρατιωτικού, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 20 Ιουνίου στην Κω, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.


Πρόκειται για τον ΚΑΡΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ Κωνσταντίνο του Ηλία και της Θεοδώρας, που γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη, ΕΠΟΠ Λοχίας, κάτοικο Κω.

Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις: α) της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, μέσω του διαδικτύου, με πρόσωπα που δεν συμπλήρωσαν τα 15 έτη, τετελεσμένες και σε απόπειρα και β) της προμήθειας, και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας δια συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή και τη χρήση του διαδικτύου και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15 έτος της ηλικίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 11012 και 210-6476464, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.