ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμιστρόβιλος στην Εύβοια (pics)

Ανεμιστρόβιλος στην Εύβοια (pics)

Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος εμφανίστηκε στην στεριά εχτές το απόγευμα στην παραλία της Αμαρύνθου και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα!


Σύμφωνα με το eviazoom το πέρασμα του δεν γλίτωσαν τραπέζια και καρέκλες καλοκαιρινών μαγαζιών προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε αυτά. Στον αέρα σηκώθηκε και μία βάρκα 300 κιλών!

Το φαινόμενο χτύπησε την Τετάρτη (21/80) στις 17.30 το απόγευμα την παραλία της Αμαρύνθου και ενώ επικραττούσε καλοκαιρία στην περιοχή.

Ξαφνικά έπιασε αέρας και μέσα στα μελτέμια της θάλασσας φάνηκε από μακριά ένας ανεμοστρόβιλος, αλλά κανείς δεν προμήνυε τι θα συμβεί στην συνέχεια.

Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου έφτασε στην στεριά και στο πέρασμα του δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Στον αέρα σηκώθηκαν τραπέζια, καρέκλες και βάρκες, τα οποία κατέληξαν στην θάλασσα (φώτο) και μέχρι να εξαφανισθεί ο ανεμοστρόβιλος επικράτησε πανικός και τρόμος.

Ο ανεμοστρόβιλος ήταν τόσο ισχυρός που σήκωσε στον αέρα και μία βάρκα 300 κιλών, η οποία βρισκόταν σε καφετέρια για να διακοσμεί τον χώρο, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν δύο παραλιακά μαγαζιά.

Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο σε όλη την Εύβοια και όχι μόνο!

Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν λειτουργούσαν τα μαγαζιά και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, αφού από τύχη δεν βρισκόταν κάποιος πεζός ή λουόμενος στο σημείο.

Ο Γιώργος Μαρίνος που διατηρεί ουζερί στην παραλία και είδε τον ανεμοστρόβιλο να καταστρέφει την επιχείρηση του, τονίζει στην eviazoom

"Πραγματικά ήταν κάτι πρωτοφανές, αν δεν το έβλεπα δεν θα το πίστευα. Πρώτη φορά βλέπω ανεμοστρόβιλο στην στεριά και ευτυχώς που ήμασταν κλειστά εκείνη την ώρα. Γύρω στις 17.30 το απόγευμα και ενώ βρισκόμουν στο σπίτι μου απέναντι από το ουζερί που διατηρώ, είδα ξαφνικά τον ανεμοστρόβιλο να σαρώνει στο πέρασμα του τραπέζια, καρέκλες, βάρκες και γλάστρες που υπήρχαν δίπλα στην θάλασσα τα οποία κυριολεκτικά ήταν στον αέρα και βρέθηκαν σε δευτερόλεπτα μακριά στην θάλασσα. Στον αέρα ήταν και μία βάρκα 300 κιλών που ξεριζωσε από γκαζόν καφετέριας, που βρίσκεται δίπλα στο ουζερί μου. Ευτυχώς ήταν και η καφετέρια κλειστή. Ο ανεμοστρόβιλος είχε μικρή διάρκεια αλλά ήταν ισχυρός".