ΕΛΛΑΔΑ

Mπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από Δευτέρα

Mπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από Δευτέρα

Εβδομάδα μαζικών κινητοποιήσεων ξεκινά από αύριο Δευτέρα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

Στην κοινή σύσκεψη που έκαναν η ΟΛΜΕ και οι εκπρόσωποι ομοσπονδιών του δημόσιου τομέα, οριστικοποιήθηκαν οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των καθηγητών από τη Δευτέρα στα γυμνάσια και στα λύκεια, δεν πέρασε όμως η πρόταση της ΟΛΜΕ να αποφασίζουν από κοινού για κινητοποιήσεις.

Έτσι οι δάσκαλοι, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο. Την Τετάρτη, μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ

Την ίδια ημέρα ξεκινά και η 48ωρη απεργία των καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία. Ταυτόχρονα, οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκινούν επίσης πενθήμερη απεργία καθιστώντας αδύνατη προς το παρόν την εγγραφή των νέων φοιτητών.

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν όμως και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, τον ΟΑΕΔ και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Τέλος στις 17 και 18 του μήνα θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι.

Διαβάστε επίσης:

Πενθήμερες απεργίες αποφάσισαν οι καθηγητές

Βίντεο: Για «τσουνάμι» απεργιών από Δευτέρα προειδοποιεί η ΟΛΜΕ

«Πράσινο φως» από τις ΕΛΜΕ για απεργία των καθηγητών

Η σχολική χρονιά ξεκινά με απεργίες