ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιών συνέχεια στην εκπαίδευση

Απεργιών συνέχεια στην εκπαίδευση

Μαζικό «παρών» έδωσαν οι δάσκαλοι την πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που κήρυξε το συνδικαλιστικό τους όργανο στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΕ, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση κυμάνθηκε γύρω στο 80% με αποτέλεσμα πολλά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα να παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Παράλληλα, η απεργία των καθηγητών μπήκε στην τρίτη της ημέρα, με τους συνδικαλιστές να κάνουν λόγο για ποσοστά συμμετοχής από 50% έως 75%, ενώ οι Περιφερειακές Διευθύνσεις κατεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 32% με 36%. Οι καθηγητές θα αποφασίσουν την Παρασκευή για το μέλλον των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Ο αναβρασμός συνεχίζεται και στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης όπου η Σύγκλητος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος από σήμερα έως την προσεχή Παρασκευή.

Η Σύγκλητος κάνει λόγο στην ανακοίνωσή της για έλλειψη προσωπικού και καταγγέλλει ότι «δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά την Ίδρυση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, εγκεκριμένος προϋπολογισμός, με αποτέλεσμα το Ίδρυμα να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στις οικονομικές υποχρεώσεις».