ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή είναι η τολμηρή ανακρίτρια που «τσάκισε» τη Χρυσή Αυγή

Αυτή είναι η τολμηρή ανακρίτρια που «τσάκισε» τη Χρυσή Αυγή

Χωρίς φόβο και με περίσσιο θάρρος αντιμετώπισε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η κ. Ιωάννα Κλάπα.

Όπως καταγγέλλει σε κυριακάτικη εφημερίδα δέχτηκε απειλές από... φουσκωτούς.

Ο μεγαλέμπορος ναρκωτικών Αλέξανδρος Ζεκερίδης, με δύο φουσκωτούς στο πλευρό του να προσέχουν μην αποδράσει την ημέρα που οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, φθάνοντας έξω από την πόρτα εκείνου του γραφείου, περίμενε όλος περιέργεια να γνωρίσει τη γυναίκα που φαινόταν να έχει «τσαγανό». Αυτήν που τολμούσε να αγγίξει το κατεστημένο κύκλωμα μέσα στη φυλακή.

Μπροστά του είδε μια νεαρή γυναίκα με γυαλιά και ειλικρινές βλέμμα. Μόνο η σπίθα αποφασιστικότητας στα μάτια της τον μπέρδεψε - δεν ταίριαζε με την εικόνα που αντίκριζε... «Μην την υποτιμάς» του ψιθύρισε ο δικηγόρος του. «Είναι έξυπνη, αποφασιστική και κυρίως μη ελεγχόμενη».

Η ανακρίτρια ήταν η κ. Ιωάννα Δημουλέα Κλάπα, 55 χρονών σήμερα και εφέτης πια, η γυναίκα που ορίστηκε την Παρασκευή ειδική εφέτης-ανακρίτρια στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μια υπόθεση που αναλαμβάνει να διερευνήσει με τη συνδρομή της ομόβαθμης συναδέλφου της κ. Μαρίας Δημητροπούλου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Η κ. Δημητροπούλου έχει και αυτή φήμης αυστηρής δικαστικού, «δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της» λένε συνάδελφοι της, «κι ας έχει μπροστά της τον πιο ισχυρό έμπορο ναρκωτικών. Οι ποινές της, υπενθυμίζουν, έχουν αφήσει εποχή» έξω από τα δικαστήρια που πέρασε.

Ο σκληρός έμπορος ναρκωτικών του '90 σε εκείνη τη συνάντηση δεν μίλησε για το κύκλωμα» στον Κορυδαλλό και φυσικά τα έριξε όλα στο μεγαλέμπορο, ο οποίος δεν ήταν παρών. Με ευνοϊκή απόφαση ο δεύτερος είχε αποφυλακιστεί. ούτε και οι μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του με αρχιφύλακα που του παρουσίασε η ανακρίτρια τον πτόησαν. Οι συνομιλίες ωστόσο έδειχναν ιδιαίτερη σχέση με παράγοντες της φυλακής.

Η μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα που παρακολούθησε επί μήνες τις προσπάθειες των δύο γυναικών να ξεριζώσουν τα κυκλώματα στη φυλακή δεν ήταν ικανή από μόνη της να τους εξασφαλίσει την ελευθερία δράσης που χρειάζονταν.

Οι δύο γυναίκες άρχισαν να περνούν τη ζωή τους μεταξύ δικαστηρίων και φυλακής, να κάνουν συνέχεια νυχτερινές εφόδους στον Κορυδαλλό, να μην αφήνουν τα κυκλώματα να ανασάνουν ακόμη και αν δεν κατόρθωναν όλες τις φορές να οδηγήσουν τους υπαίτιους στο εδώλιο.