ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση και λιποθυμίες έξω από τον Άγιο Δημήτριο

Ένταση και λιποθυμίες έξω από τον Άγιο Δημήτριο

Χωρίς να παραχωρήσει δηλώσεις στους δημοσιογράφους αποχώρησε από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά το πέρας της δοξολογίας.

Δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε: "Στέλνουμε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη το αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας. Οι Έλληνες μπορούμε".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στη διάρκεια του γεύματος που παραθέτει ο διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής, το μεσημέρι στη Λέσχη Αξιωματικών.

Επεισοδιακός εορτασμός

Νωρίτερα ένταση προκλήθηκε στον Ναό του Αγίου Δημητρίου όταν η αστυνομία εμπόδισε το πλήθος κόσμου να προσεγγίσει την εκκλησία όσο παρευρίσκονταν εκεί οι επίσημοι, προς αποφυγή επεισοδίων.

Τουλάχιστον τρεις ηλικιωμένες δεν άντεξαν την πίεση και λιποθύμησαν, όπως μετέδωσε το seleo.gr.
H αναστάτωση διήρκησε μετά και την αποχώρησή των επισήμων.

Σε εφαρμογή έχουν τεθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα οποία θα ισχύσουν μέχρι και την παρέλαση της Δευτέρας με τη συμμετοχή περίπου 3.000 αστυνομικών.

Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών
Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας ότι "οι έλληνες μπορούμε", έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από τον Ιερό Ναό του Αγ.Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

"Στέλνουμε από εδώ ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ένα βαθύ αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας και κανείς δεν πρέπει να στερεί από τον ελληνικό λαό αυτό που πρώτα και κύρια θέλει. Να νιώσει ότι οι έλληνες ενωμένοι μπορούμε", δήλωσε ο κ.Βενιζέλος.

Ν.Δένδιας: Έμπρακτη απάντηση στην απόπειρα εκφασισμού της κοινωνίας

"Η Ελληνική Δημοκρατία δίνει εμπράκτως την απάντηση της κοινωνίας μας απέναντι στην απόπειρα εκφασισμού της", σημειώνει σε μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδιας.

Ο κ.Δένδιας χαρακτηρίζει την εθνική εορτή ως "ημέρα μνήμης και τιμής προς όλους τους Έλληνες που αγωνίστηκαν το 1940 για την ελευθερία της Πατρίδας μας" και τονίζει ότι "σε αυτό τον αγώνα για ελευθερία, όπως και στην εθνική αντίσταση που ακολούθησε απέναντι στη ναζιστική και φασιστική κατοχή της χώρας μας, πρωτοστάτησαν απλοί άνθρωποι. Ήρωες και ηρωίδες με όλη την αξία του ορισμού, όπως ο Αλέξανδρος Διάκος, ο Μαρδοχαίος Φριζής, ο Μιλτιάδης Ιατρίδης, ο Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, ο Κώστας Περρίκος η Ηρώ Κωνσταντοπούλου, η Λέλα Καραγιάννη, η Μαρία Δημάδη και τόσες δεκάδες χιλιάδες ακόμη που πρόσφεραν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το ιδανικό της ελευθερίας. Οι θυσίες των γονιών και των παππούδων μας για την ελευθερία είναι τα θεμέλια της σημερινής μας Δημοκρατίας.

Το μήνυμα της εθνικής μας εορτής έχει διαχρονική αξία, αλλά φέτος είναι ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρο. Με τη δύναμη που δίνει η εθνική ενότητα καταπολεμούμε την αναβίωση των φαντασμάτων που αιματοκύλισαν ολόκληρη την Ευρώπη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οδήγησαν σε μία τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία. Ουδείς δικαιούται να ξεχνά το βαρύτατο τίμημα που πλήρωσε η χώρα μας, με τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας από τους Γερμανούς ναζί, τους Ιταλούς φασίστες και τους Βούλγαρους συμμάχους του Άξονα".

Διαβάστε επίσης:

Μπουτάρης: Αν έρθουν Χρυσαυγίτες στην παρέλαση να δούμε ποιος θα φύγει

Στη Θεσσαλονίκη ο Κάρολος Παπούλιας (Βίντεο)

Ξεκινούν οι τριήμεροι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη

Πολίτης διαμαρτυρήθηκε με ντουντούκα κατά την άφιξη Παπούλια (βίντεο)

Πηγή βίντεο: thestival.gr